Bitcoin ve Popüler Altkoinlerde Son Durum

geceraporu - kripto para teknik analiz

Michael Saylor’dan Lübnan’a Bitcoin tavsiyesi

Lübnan’da ekonomik kriz devam ederken MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Twitter hesabı üzerinden dünya çapında insanların servetlerinin önemli bir miktarını kaybetmeden önce Bitcoin’e yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Saylor, uzun bir süredir ekonomik krizle mücadele eden Lübnan’a vurgu yaparak, ülkenin para birimi Lübnan poundunun yüzde 93 oranında devalüe edilmesine dem vurdu. 

Bu arada MicroStrategy, 25 milyon dolara 660 BTC daha satın aldı. #MicroStrategy, yaptığı son satın alımla BTC sayısını yaklaşık 125 bine çıkardı.

Cardano Blok Boyutu %11 artış görecek

Cardano geliştiricisi Input&Output, ağın blok boyutunu yüzde 11 oranında artıracağını duyurdu. Böylece toplam blok boyutu, mevcut 72 kilobayttan (KB) 80 kilobayta (KB) çıkmış olacak. 

Bu geliştirmeyle birlikte Cardano blokları, daha fazla işlem taşıyabilecek. Cardano ağında artan proje sayısına bağlı olarak bu şekilde Blockchain ağının optimizasyonunun koruması hedefleniyor. 

Cardano vakfı tarafından paylaşılan bilgilere göre ise ağda kilitlenen toplam değer (TVL) ise 2022 yılının ilk ayında 75,4 milyon dolara kadar yükseldi. Bunun yanında Ocak ayı başında TVL, sadece 1 milyon dolar olarak gözüküyordu. Ancak ilerleyen günlerde merkezsiz uygulama (dApp) geliştiricilerinin Cardano ağına akın etmesi, kilitli toplam değerin hızla yükselmesini sağladı. Hatta ay ortasında bu rakamın 84,7 milyon dolara kadar yükselerek bir rekor kırdığı görüldü.

Dogecoin ve BabyDoge yeni rekorlara imza atıyor

WhaleStats analitik platformu, son günlerde hem Dogecoin hem de BabyDoge maksimum kullanıcı seviyelerine ulaştığını bildirdi. Şu anda Dogecoin 485.000’den fazla ve BabyDoge 1.360.000 üzerinde aktif cüzdan sayısına sahip.

Shiba Uni, Bitexen’de listelenmeye başladı

Türkiye kripto para borsası Bitexen, kısa süre önce platformunda diğer beş kripto parayla birlikte Shiba Inu’nun da listelendiğini duyurdu. Böylece Bitexen, Shiba işlemlerini platformuna taşıyan son kripto para borsası oldu. 

2021 yılının son dönemlerinde Dogecoin’in en büyük rakibi Shiba Inu, farklı ülkelerde bulunan birkaç borsa tarafından da listelenmişti. Bunlar arasında ABD merkezli Gemini, Kraken ve Hint borsası CoinDCX, İspanya kripto para borsası Bit2Me, Güney Koreli Korbit ve Singapur merkezli Coinhako bulunuyor.

bloxy.info’nun verilerine göre SHIB’de Ocak 2022’de 278.942 işlem kaydedildi. Aralık 2021’e baktığımızda ise bu sayı 475.157 işlem seviyesindeydi. Bu da 2 aylık süreçte yüzde 41,29’luk bir gerileme anlamına geliyor.

Ocak 2022’yi ayını Kasım 2021 ile kıyasladığımızda ise esas düşüşü görüyoruz. Kasım 2021’de bu sayı 1.389.603 seviyesindeydi. Yani Ocak 2022’ye göre 4 kat daha fazlaydı.

SHIB’e olan ilgi son zamanlarda azalıyor gibi. Google’ın istatistiklerine göre de ‘Buy Shiba Inu coin’ yani ‘Shiba Inu coin satın al’ kelime öbeğinin aranma hacmi yüzde 90 değer kaybetti. 29 Ekim 2021’de 100 olan bu değer, 29 Ocak 2022’de 8’e düştü. 

OpenSea NFT işlem hacmi Ocak ayında 4,5 milyar doları gördü 

Popüler Etherium tabanlı NDFT pazar yeri OpenSea, rekor işlem hacimleri gördü. Ocak ayı, OpenSea için bazı sorunlarla birlikte gelse de platform son 1 aylık periyotta 4,5 milyar doların üzerinde bir işlem hacmi gördü. 

Kripto para piyasaları son dönemlerde satıcı ağırlıklı devam ederken NFT’lere olan talebin canlı kalmaya devam ettiği görülüyor. 

FTX, Japonya merkezli kripto şirketi Liquid Group’u satın aldı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX, Japonya merkezli kripto şirketi Liquid Group’u satın aldığını duyurdu. 

Küresel kripto düzenleyici çerçevenin değişmesiyle birlikte kripto para borsaları, faaliyet gösterdikleri veya faaliyette bulunmaya çalıştıkları alanların yerel yasalarına uymalarını sağlayacak iş stratejilerini araştırmaya başladı. Bu bağlamda operasyonlarını genişletme çabası içinde FTX, Japon bireysel ve kurumsal müşterilerine ürün ve hizmetlerini sunma amacı taşıyor. 

Etiketler: , , , , , , ,

Benzer Yazılar

Yazar:
Önceki Yazılar Sonraki Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 paylaşım